Patent toont slimme bril van Samsung

Samsung Gear Glass patent
Uiteraard kan Samsung niet achterblijven als het gaat om slimme brillen. Wanneer concurrenten zoals Google, Microsoft, Sony er mee bezig zijn, dan moet je meedoen.

Samsung kiest echter wel voor een interessante invalshoek voor hun “Gear Glass”. Uit het patent blijkt namelijk dat deze bril vooral gericht zal zijn op sporters.

“This design is of a type [of glasses] with earphones integrated, allowing [users] to take phone calls and listen to music during workouts. The device is linked to a smartphone and displays alerts for information running on the phone, providing easy access to control when the users’ hands are tied with sports activities.”

Eigenlijk niet eens zo’n heel gek idee van Samsung. In het dagelijks leven wil je eigenlijk niet met zo’n gekke bril op je kop gezien worden, en daardoor zijn de toepassingen wellicht een beetje beperkt. Door een bril te ontwikkelen die specifiek gericht is op bepaalde situaties, zoals sporten. Is de kans dat het een succes wordt wat groter.

Direct inzicht hebben in je prestaties zal voor veel sporters ongetwijfeld een grote meerwaarde hebben. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer deze bril op de markt komt, maar er wordt onder andere gesproken over de eerste helft van 2014. (via: wsj.com)

Samsung Gear Glass patent

Samsung Gear Glass patent

2 reacties

  1. “In het dagelijks leven wil je eigenlijk niet met zo’n gekke bril op je kop gezien worden”

    Zulke uitspraken snap ik dus nooit. Net of je het voor een ander koopt. Roep je in een kledingwinkel ook mensen naar binnen om te vragen wat ze er van vinden voordat je afrekent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *