Patent: zo maak je van je smartphone een laptop

Samsung Patent Phablet

Van Phablet naar laptop.

Samsung blijkt eind vorig jaar een patent te hebben aangevraagd waarmee een Android-smartphone in een mum van tijd in een Windows-computer kan worden veranderd. Zoals te zien op bovenstaande afbeelding is het idee tamelijk eenvoudig: de smartphone wordt geplaatst in een behuizing die in wezen weinig meer is dan een lege laptop-buitenkant. Zo combineer je de mobiliteit van een smartphone met de mogelijkheden van Windows op de werkvloer.

Het idee is niet helemaal nieuw: het ligt aan de basis van onder meer de Asus Transformer-lijn, die zowel Android als Windows biedt. Maar deze brachten de twee besturingssystemen niet samen in één apparaat.

Het laptop-dock biedt niets anders dan het scherm, toetsenbord, en de mogelijkheid voor een extra accu. De bijbehorende phablet draait op Android maar schakelt naar Windows zodra hij wordt aangesloten. Hij kan worden veranderd in een touchpad voor de laptop of als tweede scherm dat ook nog Android runt.

Microsoft’s interesse in de mobiele markt lijkt alsmaar toe te nemen. Nog niet zo lang geleden sloot het bedrijf een deal met Samsung om zijn apps pre-installed aan te kunnen bieden op Samsung-producten. Ondertussen verliest het steeds meer van zijn dominante positie op kantoor aan iOS, Google en Android. Misschien heeft deze samenwerking de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *