PayPal geeft straks geen geld meer terug

Auteur: , Geen reacties
PayPal geeft straks geen geld meer terug

Als je betaalt met PayPal krijg je je geld terug als je niet krijgt wat je bestelt, maar er is binnenkort een uitzondering.

In november vorig jaar schreven we een uitgebreid stuk waarin werd uitgelegd hoe je je geld terug kon krijgen als je een mislukte crowdfundactie had gesteund. Met een creditcard heb je 90 dagen garantie op de aankoop en die 90 dagen gaan pas lopen vanaf het verwachte levertijdstip. Dus als je een crowdfundactie steunt die over twee jaar iets gaat leveren, dan gaan de 90 dagen niet goed geld terugvoorwaarden pas tellen over twee jaar.

Vaak blijkt dan dat de actie totaal mislukt is, en dat het geld verdwenen is, en je ook geen spullen krijgt. Kun je bij sommige creditcardbedrijven geld terug vragen. Maar ook PayPal heeft zo’n systeem. Alleen gaan ze daar mee stoppen.

Vanaf 25 juni komen er nieuwe voorwaarden en die zijn iets beperkter. Als je betaalt op een crowdfundplatform, dan draag je zelf het risico op de niet-levering. En aangezien er toch nog wel regelmatig iets fout gaat met de campagnes, is dat een hele verandering.

Is het heel onlogisch van PayPal? Nee, natuurlijk niet. Het is vreemd dat je op kosten van je geldverkeerleverancier kunt gokken, want dat is meedoen aan een crowdfund eigenlijk. Banken willen niet financieren, maar de crowd wel. Dat is een gokje nemen. Dat doe je op eigen risico.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).