PC-markt in grootste recessie sinds 1994, volgens Acer

Auteur: , 3 Reacties
Acer logo

De PC-markt heeft het moeilijk. Niet alleen kopen steeds minder mensen een desktop voor algemeen gebruik, maar er is ook nog een groter wordende concurrentie van tablets die veel van de functies van de traditionele PC overnemen. Daardoor is er sinds 1994 niet meer zo'n woelige markt geweest.

Dit zegt Walter Deppeler, CEO van Acer bij de presentatie van de nieuwe bedrijfsstrategie van de computergigant. Acer wil nu ook gericht de zakelijke markt aanspreken, en niet alleen meer blind vertrouwen op de consument om hun producten mee naar de zaak te nemen. De PC-markt veranderd sterk onder de invloed van tablets en cross-overs tussen laptops.

Ook is het speelveld van de besturingssystemen compleet aan het veranderen. Gebruikers hebben nu vaak de keuze tussen Windows 7 en 8 bij aanschaf van een computer, maar ook Google’s Chrome OS is steeds volwassener aan het worden, evenals Ubuntu. Het is zeker niet meer een kwestie van kiezen tussen OS X en Windows bij aanschaf. Deze fragmentatie houdt de gemoederen ook bezig bij Acer. Zakelijke klanten kunnen kiezen tussen de beide Windows-versies omdat, volgens Deppeler, Windows 8 een bijzonder trage start maakt.3 reacties

Windows8 zal zeker niet mee helpen, wat een draak van een OS is dat toch geworden. Aan de andere kant, dan hebben we het louter over de traditionele PC markt. Volgens mij hebben de meeste mensen nu mee devices in huis dan vroeger, dus als je tablets weer meetelt is er groei. :)
@Wouter: Ik snap niet waarom iedereen zo op windows 8 loopt te miepen. Ik vind het persoonlijk prima werken, het is anders en het is nieuw. Ik snap dat er mensen zijn die niet tegen dit soort veranderingen kunnen, maar als je echt met het OS gaat werken kom je er achter dat het juist een prima OS is, mijn pc was nog nooit zo snel, en nu met de 8.1 beta is het helemaal top. Er zijn veel minder handelingen nodig om bepaalde standaard dingen te doen, het uiterlijk kan nu veel meer naar eigen hand worden gezet en er zijn nu na bijna een jaar veel meer apps. Tuurlijk zijn er mensen die zich storen aan bepaalde functies, maar het grootste deel van de windows 8 haters zijn gewoon volgende schapen.
@MrSkyline: Eens werkt top! Begin me steeds meer te storen aan mijn mac..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).