Pebble dekt zich in, gooit prijs van horloge omlaag

Auteur: , Geen reacties

Het sympathieke Pebble mogen we toch wel zien als de aanjager van de recente smartwatchhype. Maar de concurrentie ligt op de loer, gesteund door Android Wear. Gooit Pebble de prijzen uit voorzorg alvast omlaag?

Nu Google een apart, op Google Now gebaseerd besturingssysteem heeft aangekondigd voor wearables, staan de grote techspelers in de rij om slimme horloges op de markt te brengen. Samsung, Asus en HTC zegden toe. Motorola en LG hebben zelfs al hun eerste smartwatches met Android Wear gepresenteerd.

Kortom, geduchte concurrentie voor Pebble. Het lijkt alsof Pebble probeert mee te liften op smartwatch-rumoer die Google heeft veroorzaakt, want de recent geïntroduceerde Pebble Steel is zojuist 20 dollar goedkoper geworden. Van $249 voor $229. Dit geldt echter alleen voor de Pebble Steel met lederen band. De volledig metalen versie houdt -voorlopig- zijn huidige prijs.

De Pebble Steel heeft een lithium-ion batterij waarmee je de smartwatch 5 tot 7 dagen draaiende houdt. De behuizing is 46mm lang, 34mm breed en 10.5mm dik. De Pebble Steel is logischerwijs iets zwaarder dan de reguliere Pebble: 56 vs 38 gram. In een interview met Fortune zegt Pebble-CEO Eric Migicovsky dat ze inmiddels 400.000 Pebble’s hebben verkocht. Niet slecht voor een bedrijfje dat via Kickstarter is begonnen. Momenteel draaien ze een omzet van zestig miljoen dollar en werken er 70 mensen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).