Pebble Time: nieuwe smartwatch met e-ink kleurenscherm

Pebble Time: nieuwe smartwatch met e-ink kleurenscherm
Gisteren hadden we de eerste foto van de nieuwe Pebble al te pakken, vandaag is het slimme horloge officieel onthuld. Maak kennis met de Pebble Time.

In het druk bevochten smartwatchlandschap gaat Pebble met de Time de strijd aan met Apple Watch en Android Wear-apparaten. Hij onderscheid zich van de originele smartwatch middels een kleurenscherm en een geheel nieuw besturingssysteem. Het scherm is nog steeds van het e-ink-type. Dat heeft als voordeel dat het energieverbruik ontzettend laag is – Pebble claimt een accuduur van zeven dagen – maar het nadeel is dat er maar 64 kleuren worden getoond, en de responstijd van het scherm niet erg denderend lijkt te zijn.

Pebble Time: nieuwe smartwatch met e-ink kleurenscherm

Het horloge heeft verder een kromming gekregen, waardoor deze beter moet aansluiten op de pols, en is de behuizing kleiner geworden. Er zit ook een microfoon in, om spraakberichten op te nemen of tekst te dicteren. Over het scherm ligt een laagje Gorilla Glass 3 en de kast is gemaakt van metaal.

Kopen? Dat kan, maar net zoals bij de eerste Pebble – dat een gigantisch succes was – verloopt de uitlevering via crowdfundwebsite Kickstarter. Daar is binnen een paar uur al 4,5 miljoen dollar opgehaald. Een absoluut record. De Pebble Time moet 199 dollar gaan kosten, maar vroege vogels op Kickstarter kunnen hem voor 159 dollar bemachtigen.

The Verge mocht er al even mee spelen. Hieronder hun bevindingen.
[gv data=”IU5zFGkP2Uw”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *