Pebble Time Round: de eerste ronde smartwatch van Pebble

Auteur: , 3 Reacties
Pebble Time Round

Eindelijk. De eerste Pebble die eruit ziet als een horloge.

Je zou kunnen zeggen dat Pebble in 2012 de smartwatch-hype in gang heeft gezet. Na een succesvolle Kickstartercampagne waarmee 10 miljoen dollar wet geritseld brachten ze hun eerste model op de markt, met een vierkant scherm en een energiezuinig scherm. Drie jaar en een aantal nieuwe modellen later lanceert Pebble de eerste ronde versie, met een 14 of 20 mm band.

Die heet, heel toepasselijk, Pebble Time Round. Hierbij is de aandacht nadrukkelijk op het design gelegd, wat wel ten koste is gegaan van de batterijduur. Waar de reguliere Pebble’s dankzij hun e-ink scherm en lichtgewicht besturingssysteem 5 tot 6 dagen meegaan op een acculading, is de Pebble Time Round na 2 dagen al leeg. Daar staat wel een snellaadfunctie tegenover, die je 24 uur batterijtijd geeft voor 15 minuten opladen. En het is nog steeds een dag langer dan de meeste Android Wear-apparaten of de Apple Watch.

Pebble Time Round prijs

Met leren band kost de Pebble Time Round in de VS 249 dollar. De Time Round met metalen band gaat weg voor 299 dollar. Pre-oders worden vanaf vandaag aangenomen, gevolgd door een uitlevering in november.3 reacties

-edit: check!-
Ik was Kickstarter van de eerste minuut, had de originele Pebble daardoor als een van de eerste. Voelde toen echt als de Toekomst, jammer dat de huidige Pebble’s zich niet meer kunnen meten met de Android Wear en WatchOS apparaten, op de accu duur na.
De eerste Pebble heette niet Time, die kwam pas dit jaar.
De enige die het snappen zijn LG en Motorola.
Betaalbare RONDE watches waarbij het beeld ook alles binnen de bezel bedekt.

Hier wederom een horloge waar je slechts 50% real estate hebt waar je wat mee kunt.
Is met een echt horloge zelden het geval.
Ook al die vierkante of rechthoekige zooi (Apple Watch) heb je als het om een horloge uitstraling gaat geen ruk aan. Zit je altijd vast aan vierkante klokken en ronde gebruiken wederom niet het volledige scherm.
Blijf je een Kermis look houden of een Kitscherig ding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).