Pedal Power: je laptop opladen door te trappen

Pedal Power Big Rig
Waarom is niemand eerder op dit idee gekomen? Lekker door blijven trappen om je laptop van stroom te blijven voorzien. Zo kan je aan je conditie werken en tegelijkertijd toch dingen doen die je wel leuk vind.

Zoals je kan zien is de Big Rig van Pedal Power een aggregaat dat je aandrijft met spierkracht. Het hele zooitje is ingebouwd in een bureau inclusief stoel.

Je collega’s zullen je wellicht een beetje raar aankijken als je met dit gevaarte op kantoor komt. Wellicht dat het daarom handiger is om hem lekker thuis te gebruiken. Zo kan je een workout doen en heb je ook gratis stroom.

Volgens de makers genereert de Big Rig zo’n 100 watt aanstroom. Daarmee zou je een luchtcompressor kunnen laten draaien of bijvoorbeeld water kunnen pompen, maar wij vinden het vooral handig om je laptop op te laden.

Er hangt echter wel een fors prijskaartje aan dit apparaat. Je moet minimaal $2.000 neertellen en voor het generator deel nog eens $400 extra. Als je ook nog een accu wil om de stroom op te slaan ben je $150 extra kwijt.

Daarom heeft Pedal Power bedacht om er een open source project van te maken. Via Kickstarter hebben ze geld verzameld en in de toekomst willen ze de bouwplannen openbaar maken zodat iedereen zijn eigen generator kan bouwen.

Een video van dit apparaat in actie kan je HIER bekijken.

Pedal Power Big Rig

Pedal Power Big Rig

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *