Penna is het ultieme toetsenbord voor hipsters en typemachineliefhebbers

Auteur: , Geen reacties
De houten uitvoering is überhipster

Voor hipsters en liefhebbers van die onmiskenbare typemachine-feel.

Terwijl Samsung met de DeX de kloof tussen desktops en smartphones probeert te dichten op een moderne manier, gaan de makers van Penna terug naar de oorsprong van toetsenborden. Penna is een retro dockingstation en toetsenbord voor de ultieme hipster-ervaring.

Hipstergadget
Love ‘em or hate ‘em, hipsters houden van retro. Hoewel ik me niet zou profileren als hipster, ben ik een nostalgisch type. Wat nou als je letterlijk nostalgisch kunt typen, maar dan met moderne functionaliteiten?

Dat is wat de Penna doet. Je dockt simpelweg je Windows/Android-tablet of iPad en je hebt een toetsenbord voor je tablet. Penna slaat daarentegen twee vliegen in één klap, want naast het feit dat het hebben van een toetsenbord voor je tablet handig is, is de gadget gestyled om die nostalgische snaar te raken.

Newtro
De Penna heeft een modern QWERTY-toetsenbord met (op de Windows-versie) een Windows-knop en F-toetsen. Die toetsen zijn daarentegen ontworpen om te lijken op de toetsen van een ouderwetse typemachine. Zelfs het geluid van het indrukken van een toets moet die warme retrogevoelens opwekken.

Ironisch genoeg maakt de Penna helaas wel gebruik van een retro energietoevoer; met twee AA-batterijen worden een aantal LED-lichten, de typefunctionaliteiten en de Bluetooth-verbinding aangedreven. Ik weet niet of het expres retro of per ongeluk ouderwets is geïmplementeerd.

Desalniettemin is Penna een toffe gadget voor een specifieke doelgroep. De Kickstarter-campagne van Penna heeft al bijna het dubbele van het beoogde bedrag van $50.000 dollar opgebracht. Ben jij een liefhebber van retro toetsenborden?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).