Pete Lau: OnePlus moet de beste camera ter wereld krijgen

Foto: OnePlus 8T

Pete Lau belooft voor de aankomende generatie OnePlus smartphones dat ze streven naar de beste camera in de business.

OnePlus werd ooit bekend als flagship killer. Maar je kunt de duurdere concurrentie niet verslaan zonder hier en daar een kantje ervan af te lopen. Volgens velen doet OnePlus dat doorgaans op het gebied van de camera. Kijk maar naar de OnePlus Nord die domineerde ondanks een matige kiekjesschieter. Daar gaat volgens Pete Lau verandering in komen.

OnePlus moet de beste camera krijgen

Op het Chinese Weibo reageert OnePlus CEO Pete Lau op een fan die vraagt naar een betere camera. Lau reageert sympathiek en belooft een hoop op het gebied van de camera-setup, zo spot GSM Arena. 2021 moet dan ook het jaar van de camera worden voor de smartphone-fabrikant.

Maak je geen zorgen, komt goed. Dit jaar investeren we gigantische middelen in camera’s en streven we naar het leveren van de beste camera ter wereld.

Pete Lau op Weibo

De laatste jaren heeft OnePlus moeite gehad om andere grote merken bij te benen wat betreft de camera. Zeker nu de smartphones van de Chinese fabrikant wat aan de prijzige kant zijn, verwacht je een all-round monster. Volgens Lau mogen we die upgrade dit jaar dus verwachten.

Naast betere camera’s werkt het merk tegelijkertijd aan goedkopere toestellen. Nog specifieker, na de release van de Nord N10 en N100 komt OnePlus naar verluidt binnenkort met nóg goedkopere 5G smartphones. Kortom, hier mogen we het tegenovergestelde verwachten van wat Lau belooft; een betaalbare 5G smartphone met matige camera-kwaliteit.

Waarschijnlijk refereert hij met zijn belofte dus meer naar de OnePlus 9. Het aankomende vlaggenschip zal naar verluidt ergens in het voorjaar van 2021 uitkomen.

Eén reactie

  1. Horen we al jaren. En al jaren zitten ze niet eens in de top3 qua camera’s …
    Zal nooit wat worden.
    Net als Sony eigenlijk, pochen met Zeiss lensen en technieken die ze ontlenen aan hun Alpha serie camera’s enzo maar de praktijk blijkt toch net wat anders te zijn, keer op keer.
    Laatste model kan niet eens in het donker fatsoenlijk fotograveren !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *