Petitie om GTA V naar PC te brengen massaal ondertekend


Grand Theft Auto 5 is bij de release meteen beschikbaar voor de Playstation 3, Xbox 360 en in een later stadium ook voor de massaal gepre-orderde opvolgers van de twee consoles. Maar over een PC-versie is nog steeds geen duidelijkheid.

Komt ‘ie nou wel of niet?

GTA-maker Rockstar Games laat officieel niets los over een GTA 5-variant voor op de computer. Ze bevestigen noch ontkennen het simpelweg gewoon. Wel plopte er onlangs een vacature voorbij waar de gamewereld een collectieve boner van kreeg: er werd een grafisch programmeur gezocht die moet helpen bij de integratie van Rockstar-games op de pc.

Maar ook dat geeft geen uitsluitsel. Fanatieke PC-gamers zijn daarom een petitie gestart om Rockstar te overtuigen van een PC-variant. De initiatiefnemers schrijven:

Please release GTA V on PC. GTA games have been a large part of so many people’s lives and it’s a big shame not seeing the newest iteration of the game being released on the most powerful platform. Things like modifications have always been a HUGE part of PC gaming and modded GTA is some of the most insanely fun times you can have.

Daags na de petitiestart werden al 100k handtekeningen binnengeharkt. Op het moment van schrijven staat de teller op 218.519. Gaat lekker dus. Meedoen met deze schreeuw om GTA-gelijkheid tussen alle platformen? Tekenen kan HIERRR.

Grand Theft Auto V is vanaf 17 september verkrijgbaar.
[lg_folder folder=”0_Games/GTA_V/Screenshots/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

    • @sqwerty: Nee het is heel simpel, iedere GTA game is tot nu toe uitgekomen op de pc, dat zal met GTAV niet anders zijn, maar dit gebeurd pas zodra ze winst hebben gemaakt op de consoleversies die niet makkelijk te downloaden zijn.
      Daarom zit er altijd een aantal maanden tussen. Ik gok dat ze tegen het einde van het jaar bekend maken dat er een pc versie komt en dat ze die in februari oid uitbrengen.
      Het is na GTA3 nooit anders geweest, dus waarom nu wel?

  1. Dat de PC versie komt is bijna zeker maar inderdaad de PC versie is binnen no time gratis binnen te harken. Ik weet nog toen ik echt heftig aan het games downloaden was (ben er nu zo’n beetje van afgestap) dat ik gloednieuwe games eerder (paar uur) speelden dan vrienden die de game wel gewoon kochten en dan ook nog een ergens s’avons in de rij gingen staan. Tegenwoordig download ik niet meer zoveel games en zeker de echt goede titels koop ik gewoon ook GTA (SA en IV) staan legaal bij mij in de kast. Het heeft zo zijn nadelen om een PC gamer te zijn, maar ik ben geduldig en vermaak me nog wel met SA en IV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *