PewDiePie betrapt op maken van gevoelige uitspraak

Auteur: , Geen reacties
PewDiePie

Opnieuw is de grootste YouTuber ter wereld in verlegenheid gebracht.

PewDiePie kreeg eerder dit jaar de volle laag naar aanleiding van, in zijn ogen, humoristische video’s. Uiteindelijk realiseerde de Zweed dat hij een stapje te ver was gegaan, met excuses tot gevolg.

De afgelopen periode was het stil rondom de persoon PewDiePie en leek hij geleerd te hebben van die video’s en de consequenties. Tijdens een recente livestream maakte Felix Kjellberg, vermoedelijk onbewust, echter een gevoelige opmerking. Tijdens het gamen doet hij een handeling die niet naar zijn zin gaat. Gefrustreerd roept hij “What a fucking nigger!”.

Voor ons Europeanen een onschuldig woord en wij kijken hier niet zo problematisch tegenaan. Dat is wel even anders in de Verenigde Staten. In de media wordt de Zweedse YouTuber opnieuw door het slijk gehaald vanwege deze opmerking. Of het terecht is laat ik even in het midden. Onder andere een grote techsite als TechCrunch beschuldigt PewDiePie van racisme. De desbetreffende opmerking van de YouTuber check je hieronder.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).