Philips gaat pijn bestrijden via je smartphone

Philips gaat pijn bestrijden met verschillende accessoires
Heb je vaak last van spierpijn? Of nog vervelender: chronische pijn? Philips wil zijn klanten verlichting brengen met behulp van de PulseRelief en BlueTouch.

Deze twee accessoires zijn ervoor bedoeld om de pijn te bestrijden en kunnen gekoppeld worden aan een iPhone-app. Wanneer je vaak last hebt van rugpijn, is de BlueTouch misschien wel iets voor jou. Deze accessoire is namelijk specifiek ontworpen om rugpijn te bestrijden. Je plakt de patch op je rug, waarna er blauwe ledbundels op je huid worden geprojecteerd. Op deze manier maakt je lichaam sneller stikstofmonoxide aan, wat het natuurlijke herstel bevorderd. Daarnaast kan je in de applicatie ook nog eens uit verschillende behandelingen kiezen.

De PulseRelief zorgt er op zijn beurt voor dat je minder last hebt van pijn en is niet specifiek op een bepaald deel van je lichaam gericht. De PulseRelief zendt verschillende elektrische signalen uit, waardoor er endorfine in je lichaam wordt aangemaakt en je je opgewekter voelt. Daarnaast zouden de elektrische signalen de pijnprikkels naar je hersenen moeten blokkeren.

Of deze accessoires ook echt doen wat ze zeggen, is nog maar afwachten. Wel is het op dit moment alleen mogelijk om de accessoires te gebruiken met iOS. Later deze maand zijn de BlueTouch en Pulserelief te koop in de winkel, terwijl ze pas vanaf november online besteld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *