Philips heeft gelijk gekregen in rechtszaak tegen Nintendo

Philips heeft gelijk gekregen in rechtszaak tegen Nintendo
Philips heeft al sinds 2012 een aantal rechtszaken lopen tegen Nintendo vanwege een inbreuk op twee patenten. In één van deze zaken is Philips nu in het gelijk gesteld.

Volgens Philips maakt Nintendo namelijk inbreuk op twee patenten. In die patenten staat een technologie beschreven die bewegingen van gebruikers registreert en hoe deze gebruikt kunnen worden in een game. Nintendo gebruikt de beschreven technologie in zijn Wii spelcomputers. De nu gewonnen rechtszaak speelde zich af in Engeland en daar zal nu een hoorzitting volgen over de mogelijke schadeclaim.

Philips heeft nog drie andere rechtszaken lopen in drie verschillende landen. Zo loopt er nog steeds een patentzaak die al in 2012 is aangespannen door Philips in Duitsland. In Frankrijk heeft het Nederlandse bedrijf ook een vergelijkbare zaak lopen die al in 2013 is gestart.

Daarnaast heeft Philips ook een zaak lopen in de Verenigde Staten. Daar wil Philips een verbod op de verkoop van de producten waar de technologie in wordt gebruikt. Het gaat hier dan in ieder geval om de originele Wii en de Wii U. Philips eist ook nog een schadevergoeding waarvan de hoogte niet bekend is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *