Phonebloks: zelf de hardware van je telefoon aanpassen

Auteur: , 4 Reacties
Phonebloks

Het idee van Phonebloks laat zich wellicht nog het beste vergelijken met LEGO. Het idee is dat je als gebruiker zelf gemakkelijk bepaalde blokjes met hardware kan vervangen op het moment dat ze kapot zijn of dat er nieuwe technologie is.

Omdat technologische ontwikkelingen tegenwoordig zo snel gaan is je telefoon al bijna weer achterhaald op het moment dat je hem uit de verpakking haalt.

Op de basisplaat kunnen blokken geklikt worden voor bijvoorbeeld de processor, geheugen, Bluetooth of een camera. Dit concept is bedacht door een Nederlander, Dave Hakkens, en verkeert nog in een prille conceptfase.

Deze vorm van personalisatie is natuurlijk ideaal voor mensen die bepaalde eisen aan hun telefoon stellen. Ook is het een goede manier om verspilling tegen te gaan. (via: thunderclap.it)4 reacties

Leuk bedacht, maar niet realistisch. Alsof de grotere telefoon fabrikanten ( Apple, Samsung, LG, SE, HTC ) dit toe zullen laten en aan mee willen werken. En alsof losse onderdelen los verkocht zullen gaan worden door bijv. Foxconn, Qualcomm, enz.
Tja 1 ding dat het tegen houdt: $
zie het niet snel gebeuren, telefoons worden nogal strak ingepakt qua compenten, hierin zul je veek ruimte verliezen door alle tussen wandjes
Dude was net bij DWDD, goed verhaal!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).