Phorm: een iPad-hoes met ‘voelbare’ toetsen

Phorm: een iPad-hoes met 'voelbare' toetsen
Oké, dit is best bijzonder. Een hoes voor je tablet die je indien gewenst een toetsenbord laat voelen.

Het Amerikaanse Tactus Technology werkt al jaren aan schermtechnologie waarbij de toetsen middels vloeistofdruk uit het scherm tevoorschijn komen. Daarmee creëer je een soort reliëf en zijn toetsen makkelijker te vinden, wat blind typen of tiepen met 10 vingers op een touchscreen een stuk aangenamer maakt. Deze technologie hebben ze nu verwerkt in een cover voor de iPad mini.

De hoes heeft de naam ‘Phorm’ gekregen en legt een transparante laag over het display. In deze laag ia een vloeistof op microniveau verwerkt, dat middels een schakelaar achterop de hoes via minuscule kanaaltjes naar de plekken van de toetsen kan worden geduwd. Hierdoor komen er kleine bultjes uit het scherm omhoog, precies boven de toetsplekken van het virtuele toetsenbord van de iPad. Stroom is hiervoor niet nodig.

De Phorm komt deze zomer – in de VS – op de markt en moet 99 dollar gaan kosten (voorverkoop). De volgende stap wordt een hoes met toetsen voor de iPhone 6 Plus en de iPad Air. Verderop in de toekomst hoopt Tactus Technology ook schermen van tablets uit te kunnen rusten met de fysieke toetsen.

Check de video hieronder voor een demo.
[gv data=”gGA5ypnhMTg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *