Photonic zet beweging om in muziek

Photonic zet beweging om in muziek
Met Photonic zet je bewegingen om in muziek. Door te bewegen bepaal je hoe de muziek wordt afgespeeld.

Het ziet er misschien een beetje raar uit. Je draagt de sensor namelijk bij je in een bal en door deze te bewegen wordt de muziek bepaald. Het ritme en de melodie selecteer je van te voren. Zodra je dan gaat bewegen wordt de melodie afgespeeld. Je bent dan volledig vrij om te doen wat je wil en zodoende te ontdekken hoe de muziek gevormd wordt.

Er zijn wel een aantal bewegingen die van tevoren zijn vastgelegd. Door deze bewegingen te combineren kan je de muziek versnellen of juist een geluid toevoegen. Het is zelfs mogelijk om het met meerdere mensen tegelijk te doen. Zo zou je dus met een dansgroep een nummer kunnen maken die volledig samenloopt met de dansbewegingen.

Photonic is bedacht door een aantal Franse enthousiastelingen die nu via Kickstarter het project voor iedereen beschikbaar wil maken. Ze willen met de campagne 70.000 dollar ophalen, maar of dat gaat lukken is nog maar zeer de vraag. Aangezien ze met nog 10 dagen te gaan nog ruim 55.000 dollar nodig hebben.

In onderstaande video zie je iemand die de sensor in zijn schoen heeft gestopt en op die manier bepaald hoe de muziek klinkt.

[gv data=”zdU2PNsvqAQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *