Piepkleine camera maakt 3D-selfies van binnenuit

En nou niet niezen
Dus je dacht dat de extreme selfie-trend voorbij was? Verkeerd gedacht!

Alhoewel selfies wellicht niet het eerste waren waar wetenschappers aan dachten toen ze deze miniatuur-camera ontwikkelden, zorgt het wel voor wat interessantere Twitter-feeds. Nu alleen nog een chirurg vinden die gek genoeg is om je te helpen hierbij.

De camera, uitgevonden door de gebroeders Degertekin, is niet veel groter dan een mosterdzaadje. De foto’s zijn ook niet bepaald van SLR-achtige kwaliteit, maar kunnen chirurgen een beeld geven van hoe het in een grote bloedvat er aan toe gaat. De 3D-beelden die van het apparaatje af komen kunnen zo levens redden in de operatiekamer.

De foto’s zien er niet uit als een traditionele afdruk. Het dingetje produceert geluidsgolven, welke weer opgevangen worden om zo een beeld te vormen. Denk sonar, maar dan kleiner. Dit is niet de eerste keer dat een dergelijke oplossing gebruikt wordt, maar wel de eerste die het doet zonder enorm veel stroom nodig te hebben en dus gevaarlijk is voor de patiënt.

Op dit moment zit de camera nog in een proeffase, maar de gebroeders hopen snel te kunnen beginnen met het testen binnenin een lichaam, en het cameraatje draadloos maken. Samen met MRI-scans geeft dit zo artsen wereldwijd een veel beter idee waar ze mee te maken hebben bij een patiënt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *