Pijnlijk: Android Pie na 2 maanden nog steeds ‘onzichtbaar’

Auteur: , 4 Reacties
Android 9.0 Pie

Alle Trebles, Android Ones en updategaranties ten spijt.

Het is alweer een kleine 2 maanden geleden dat Google officieel met met Android Pie op de proppen is gekomen. Het nieuwe besturingssysteem van Android is, naast snelheid, er voornamelijk op gericht om je meer inzicht te geven in je eigen gebruik. Hoewel er zeker vraag lijkt te zijn naar deze feature zijn er nog maar weinig toestellen die Pie al aanbieden.

De nieuwste cijfers van de Android distributiecijfers zijn dan ook vrij pijnlijk. Begin augustus is Pie gelanceerd, maar vandaag de dag is het nog steeds niet zichtbaar op de taartdiagram. Dit houdt in dat minder dan 0,1 procent van alle Androids op Pie draait.

Het aandeel van Android 8.0 en 8.1 Oreo daarentegen zijn wel prima te noemen. Voor Android-begrippen dan. Op dit moment beschikt Oreo over 19,2 procent van de taart(diagram). Android Nougat (7.0 en 7.1), gelanceerd in 2017, beschikt over het grootste aandeel met 29,3 procent.

De grootste individuele Android-versie blijft nog altijd Android 6.0 Marshmallow uit 2015(!). Deze versie vind je op 21,6 procent van alle Android-smartphones. Gelukkig is er ten opzichte van de vorige meting een paar weken geleden 1,1 procent minder telefoons te vinden op deze aardbol met deze zwaar verouderde software.4 reacties

Liever een relatief oude android versie dan een allerlaatste iOS vol met bugs…

Daarnaast, zit je 9 van de 10x tegen;
– Internet browser
– Internet
– Facebook
– Snapchat
– Buienradar
– Google map
– Email
– Een spelletje
– nieuws app
– Spotify
– Twitter
– Netflix
– popcorn time
– etc.

aan te loeren en merk je niet eens dat je iets mist.
Een paar jaar terug een autoradio gekocht bij Aliexpress, die draait op Android 4.4. Nooit geen updates voor verschenen en ook verwacht, eerlijk gezegd. Erg? Valt wel mee, denk ik. Wat @ffw88 al zegt, ik draai er een webradio-app op, Google Maps en Mail, en verder enkel nog Flitsmeister. Dus heb je eigenlijk ook geen updates meer nodig.
Haastige spoed is zelden goed.
Heb hem al een week op OP6

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).