Pijnlijk: Galaxy S9 stuurt complete foto-bibliotheek man door naar vriendin

Auteur: , Geen reacties
Pijnlijke bug in berichten-app Samsung

Zul je net zien dat die pikante foto's van afgelopen weekend bij je baas terecht komen...

Heb je een Samsung-telefoon, dan doe je er goed aan de berichten-app een tijdje links te laten liggen. Op Reddit klagen meerdere gebruikers dat hun smartphone één of meerdere foto’s heeft verstuurd naar contactpersonen, zonder dat zij deze berichten zelf verstuurd hebben of er iets van terug kunnen vinden.

Dat kan pijnlijke situaties opleveren, zoals bij een Galaxy S9-gebruiker. Hij kreeg ’s ochtends van zijn vriendin te horen dat ’s nachts al zijn foto’s naar haar toestel verstuurd waren. Of daar foto’s tussen zaten die zij niet had mogen zien vermeldt hij niet, maar laten we eerlijk zijn: niemand wil al zijn foto’s op zo’n manier rond zien gaan.

Samsung heeft al laten weten dat ze aan een oplossing werken. Tot die tijd adviseren ze om de berichten-app geen toegang meer te geven tot je opslag, zodat er geen foto’s meer verstuurd kunnen worden.

Update: Samsung Nederland heeft gereageerd op het nieuws. Het techbedrijf zegt er het volgende over:

We zijn op de hoogte van de posts op Reddit. De technische teams in Zuid-Korea en de Verenigde Staten onderzoeken het voorval. Het gaat om klanten van T-Mobile in de Verenigde Staten. Er zijn in andere landen geen vergelijkbare meldingen gemaakt. Ook niet in Nederland en België. Onze technische teams zetten hun onderzoek voort om de oorzaak te achterhalen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).