Pikachu en vrienden helpen de Nintendo Switch op weg

Pokemon Nintendo Switch
De succesvolle serie moet na de handheld-lijn nu ook de serieuze consolelijn een boost geven.

Vanaf volgende week zijn de nieuwe Pokémon Sun & Moon verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS. Meerdere betrouwbare bronnen melden aan Eurogamer dat er volgend jaar een derde versie van de serie verschijnt, genaamd Pokemón Stars. Opmerkelijk is dat deze nieuwe versie ook speelbaar wordt op Nintendo’s nieuwste console, de Switch.

Dat er een derde versie van een Pokémon-generatie komt, is niet zo verrassend. Vanaf Pokémon Yellow bij Red & Blue tot aan Pokémon Platinum bij Diamond & Pearl was dit eigenlijk standaard. Met Pokémon Stars blaast ontwikkelaar Game Freak dit concept nieuw leven in.

Écht helemaal nieuw is dat er een volwaardige Pokémon-game beschikbaar komt voor Nintendo’s eigen console. En daar hebben we maar liefst 20 jaar op moeten wachten. Tot aan de release van de Nintendo Switch in 2017, kunnen Pokémon-fans zich vanaf volgende week vermaken met de 3DS-versies van Pokémon Sun & Moon.

Het is een goede ontwikkeling dat Nintendo eindelijk moeite doet om een console te maken die ook op het gebied van games zijn mannetje staat. De originele Wii was vooral populair vanwege zijn innovatieve controllers. Met de Wii U dacht Nintendo dit kunstje te kunnen herhalen, maar dat viel vies tegen. In ons lijstje zie je welke problemen nog meer de kop van de Wii U hebben gekost.

Ook het succes van Niantic met Pokémon Go toont aan dat er voldoende vraag is naar Pokémon-games, zelfs buiten de traditionele handheld-gamers. Nintendo lijkt ein-de-lijk ons als fans serieus te nemen.

Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar het moment dat we zelf aan de slag kunnen gaan met een volwaardige Pokémon-game op de console.

[gv data=”3ygqHvmUD8Q”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *