Pinautomaat blijkt met handleiding simpel te kraken

Pinautomaat blijkt met handleiding simpel te kraken
Twee tieners hebben aangetoond dat je helemaal geen plofkraak nodig hebt om makkelijk bij het geld te komen van een pinautomaat.

Het blijkt namelijk dat zij alleen maar een oude handleiding gebruikte die ze op internet hadden gevonden. In de handleiding stond duidelijk omschreven hoe ze in de ‘operator’ modus konden komen. Ze moesten nu alleen nog het wachtwoord weten.

Ze probeerde het wachtwoord dat omschreven stond in de handleiding en tot hun verbazing werkte deze. De twee 14-jarige jongens waarschuwden hierop de medewerkers van de Bank of Montreal. Zij geloofden het verhaal in eerste instantie niet, maar toen de tieners de welkomstboodschap veranderde in “Go away. This ATM has been hacked” greep de bank pas in.

De bank directeur kwam daarop met een verklaring waarin werd verteld dat geen enkele pinautomaat gevaar heeft gelopen. Beide jongens hebben er niet veel plezier aan beleefd. Zij kregen alleen een vermelding in de krant en een briefje van de bank mee waarin stond beschreven waarom zij te laat op school waren gekomen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *