Pipo Work W4: Windows 8.1 tablet voor ruim zes tientjes

Auteur: , Geen reacties
Pipo Work W4 - Windows 8.1 tablet

Dit is de Pipo Work W4. Het is een Windows 8.1 tablet van Chinese makelij die naar verluid 499 Chinese Yuan gaat kosten. Dat is omgerekend nog geen 65 euro.

Nu dat fabrikanten van smartphones en tablets licentievrij gebruik mogen maken van Windows, is de weg vrij voor budget apparaten. Toch gaat het “kost niets, maar dan heb je ook niets” hier niet helemaal op.

De specificaties
De Pipo -what’s in the name- Work W4 is uitgerust met een 8 inch 1280×800 pixel IPS display. Het werkgeheugen is 1 GB groot en de interne opslag bedraagt 16GB. In het hart een Intel Atom Z3735F quad-core processor. Verder ontbreken zaken als WiFi en Bluetooth natuurlijk niet. De camera’s aan de voor- en achterzijde tellen respectievelijk 0,3 en 2,0 megapixel. Een 4500mAh accu is verantwoordelijk voor de stroomvoorziening.

Concept
Een woordvoerder van Pipo laat weten dat de Work W4 nog wel een concept is. Het is een lichtere variant van z’n grotere en duurdere broer de W2. Dat model heeft o.a. twee keer zoveel werk- en opslaggeheugen. Wanneer de W4 exact op de markt komt is nog niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor wat het uiteindelijk gaat kosten om ‘m hierheen te halen.

Pipo kennen we als merk hier in het westen niet of nauwelijks, maar via Chinese webshops zullen te zijner tijd ongetwijfeld de nodige exemplaren ons continent bereiken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).