Pixel 2 video: ’s werelds beste smartphonecamera ontleed

Google Pixel 2 camera
De complexe techniek die schuilgaat achter Google’s smartphone wordt zorgvuldig uitgelegd.

Afgelopen week presenteerde Google tijdens haar Made by Google-evenement de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Ondanks het gemis van een koptelefooningang is er genoeg te prijzen aan beide toestellen. Naast de hoogwaardige specs die de smartphones hebben, is het camerawerk misschien wel de meest interessante feature van de twee.

De Pixels komen met een 12,2 megapixel-sensor met een diafragma van f/1.8. Volgens DxOMark is het de beste smartphonecamera ooit. Allemaal leuk en aardig, maar hoe heeft Google dit voor elkaar gekregen? Onderstaande video van Nat & Friends geeft ons een kijkje achter de schermen bij de Pixel hardware-, software- en test-teams.

Nadat de video je van alles heeft bijgebracht over de nieuwe camera van de Pixels, is het tijd om deze theorie terug te zien in de praktijk. Nat & Friends heeft dan ook de mogelijkheden van de Pixel 2 proberen te tonen tijdens haar road trip.

De beelden zien er mede dankzij de optische beeldstabilisatie prima uit. Of en wanneer we eventueel de Pixel 2 serie in Nederland kunnen verwachten, is nog niet bekend. Aangezien Google de smartphones zowaar iPhone-prijskaartjes meegeeft, betwijfelen we echter dat het toestel ooit een succes kan worden.

[gv data=”PIbeiddq_CQ”][/gv]

[gv data=”9bG9_rE1ylo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *