PixelBlock: bescherm je privacy met deze Gmail-extensie

Auteur: , 1 Reactie
Pixelblock

Met deze handige extensie voor Gmail ontdek je razendsnel welke mails je gegevens willen tracken, en steek je er direct een stokje voor.

PixelBlock blokkeert een sluw kunstje dat marketeers gebruiken om jouw gegevens te achterhalen. Door een afbeelding van 1 bij 1 pixel in een mailtje te plaatsen (dat dus haast onmogelijk te ontdekken is), weten ze precies wanneer en waar je het bericht opende, en welk apparaat je daarvoor gebruikte.

Tijd voor actie
Zodra je de mail aanklinkt stuurt de miniscuule afbeelding namelijk een signaal naar de server van de verzender toe, met deze gegevens. Dit zijn geen illegale praktijken, maar dat betekent nog niet dat je er geen actie tegen hoeft te ondernemen.

Met de gratis PixelBlock extensie blokkeer je deze afbeeldingen, en krijg je door middel van een icoontje (een rood oog) meteen te zien wie deze techniek toepast. In de stijl van AdBlock kun je ook zien hoeveel van deze tracking-pogingen al geblokkeerd zijn.

Als je Gmail en Google Chrome als browser gebruikt kun je de PixelBlock extensie gratis downloaden via deze link.1 reactie

Eh, ik gebruik Ghostery. Dat kan ik dan eerder aanraden. Die pakt deze trackers onder andere ook gewoon mee. Waarom al die meuk alleen in je Gmail blokkeren. Ghostery doet dat voor alles wat je in je browser uitspookt.

Fun fact: op exact deze pagina heeft Ghostery niet minder dan 9 trackers geblokkeerd

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).