Plan een proefrit met de DS 3 CROSSBACK via je stem

Plan een proefrit met de DS 3 CROSSBACK via je stem
En dat in Nederland! Hoe?

DS Automobiles Nederland heeft een grappige primeur in handen en dat in Nederland. Normaal gesproken ga je langs een dealer om een proefrit te plannen, of vul je een online formulier in. DS Automobiles doet dat anders met de nieuwe DS 3 CROSSBACK. Je kunt een proefrit plannen door enkel je stem te gebruiken via Google Assistent.

Het automerk maakt gebruik van de nieuwste voice technologie en de Google Transaction API. De techniek is gerealiseerd in samenwerking met Greenhouse Conversational en MediaCom. Het werkt als volgt. Sinds vorige week donderdag hoef je enkel “Hey Google, praat met DS proefrit” te zeggen. Vervolgens komt er terugkoppeling om een afspraak te plannen.

Voor de ontvangende partij, in dit geval DS Automobiles, werkt de techniek gebruiksvriendelijk. Men krijgt de afspraak binnen en via de API koppeling checkt het systeem alle DS Stores en DS Salons in Nederland naar de beschikbaarheid van een auto. Uiteindelijk kan de gebruiker een proefrit boeken bij een DS Stores of DS Salons naar keuze. En dat alles met je stem.

Met dit initiatief is er voor de eerste keer gewerkt met de Google Transaction API, wat een nieuwe toolset is van het Actions on Google platform in Nederland. Het is tevens een vereiste bij Google Actions met een focus op aankopen en reserveringen. Daarmee heeft deze Google Action voor DS Automobiles nóg een primeur, namelijk dat het de allereerste Google Action in Nederland is die gebruik maakt van de Google Transaction API.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *