Plastic HTC One is onderweg, komt de Galaxy S5 aanvallen

Plastic HTC One is onderweg
We mogen het er wel over eens zijn dat HTC met de One een van de mooiste Android-telefoons in handen heeft. Een prestatie die voor een groot deel aan de aluminium unibody behuizing is te danken. Maar de Taiwanezen zijn niet bang om het metaal in te ruilen voor kunststof.

HTC One M8 Ace

Een plastic versie van de HTC werd onlangs al door het Chinese TMTpost gesuggereerd, met de claim dat de telefoon volgende maand wordt onthuld. Nu zegt Engadget over soortgelijke informatie te beschikken. De non-metalen HTC One zou de codenaam M8 Ace hebben gekregen en goedkoper in de markt worden gezet.

Snapdragon 801

Qua specificaties zou hij daarnaast niet onder doen voor zijn metalen broer. Het 5-inch scherm blijft, evenals de full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De plastic telefoon wordt ook aangedreven door een Snapdragon 801-processor, op een kloksnelheid van 2,3 GHz en ondersteund door 2 GB aan werkgeheugen. Het enige dat Engadget niet met zekerheid durft te zeggen is of de dubbele camera van de One (M8) ook naar de plastic versie komt. Niet dat we daar heel rouwig om hoeven te zijn, het lytro-effect van de duocamera waardoor je achteraf kan scherpstellen kan ook softwarematig worden toegepast. (Zie Google’s Camera-app.)

We zijn vooral benieuwd deze telefoon écht veel goedkoper kan worden dan de €699 kostende One (M8). Bij een te grote prijsval zou dat leiden tot kannibalisatie ten opzichte van de metalen versie. Als de prijsverlaging te gering is merkt HTC – en vooral Samsung met de kunststof Galaxy S5 voor €699 – er wellicht te weinig van. De prijs die Chinese bronnen noemden kwam omgerekend uit op 350 euro, maar in Europa zal dat ongetwijfeld iets hoger liggen. HTC wilde niet ingaan op de geruchten.

Foto van de HTC M8 Ace via @evleaks

3 reacties

  1. Ik zou absoluut de plastic variant verkiezen boven de aluminium. Een aluminium body is erg gaaf en ziet er mooi uit. Maar beschadigd echt veel en veel te snel. Zo’n plastic body (net als de S5) kan tenminste tegen een stootje. Ik heb nu zelf de HTC One (m7) maar dat ding ziet er niet meer uit. Het scherm zit geen krasje op maar de rest van de telefoon is helemaal beschadigd.

    • @ardonjr: naar mijn mening doe je dat toch echt zelf. Zo werkt t met een IPhone ook. Als je een goeie case of hoesje kan vinden (ik gebruik altijd een transparante) dan houd je m gewoon mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *