Plastic Logic presenteert superdun en buigbaar scherm


Zo dan. Plastic Logic, maker van schermen voor e-readers, laat even een bommetje vallen en toont de techwereld een werkend flexibel AMOLED-display.

Het Britse bedrijf laat in een video een flexibel touchscreen zien dat uitermate geschikt lijkt voor smartwatches en andere wearable technologie. Het scherm heeft een verversingsgraad van 30 frames per seconden en kan 256 tinten grijs tonen. Dat maakt de displaytechniek al geschikt voor het tonen van video’s, iets dat ook in het presentatiefilmpje word getoond.

Geen glas

Plastic Logic heeft, zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden, louter plastic met transistors gebruikt. Het scherm is geheel glasvrij, waardoor het niet kan breken en een stuk dunner is dan conventionele schermen. Plastic Logics claimt daarnaast dat het scherm energiezuinig en gemakkelijk te produceren is. Daarnaast zullen ze binnenkort ook een kleurenversie van het prototype tonen.

Het is nog niet bekend welke grote techbedrijven met Plastic Logic willen samenwerken om de schermen naar consumentenproducten te brengen. Maar dit bedrijf – dat 14 jaar geleden als een spin-off van de Universiteit van Cambridge begon – lijkt ons een typische kandidaat om opgekocht te worden door een van de grotere spelers in de displaymarkt.

[gv data=”UbhJsLRn34s”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *