Play-i leert kinderen programmeren met verhaaltjes

Bo en Yana
In een bepaalde taal dingen programmeren lijkt vrij abstract, maar in weze is het niets anders dan jezelf een buitenlandse taal aanleren. En wie zijn er ook alweer enorm goed in het leren van taal? Kids!

Maar kinderen hebben op de leeftijd waarin ze gemakkelijk taal oppikken vaak nog niet de benodigde logica om een abstracte computertaal te leren. Maar als je dit via verhaaltjes doet, prent je het wel gemakkelijk in die kleine koppies. Daar zijn nu de mensen van Play-i ingesprongen met hun twee robotjes, Yana en de driewielige Bo.

Via hun verhaaltjes leren kinderen dingen programmeren, bijvoorbeeld door Bo aan te leren een bloem te geven aan iemand, of Yana helikoptergeluiden te laten maken als ze opgepakt wordt. Ze kunnen elkaars aanwezigheid ‘aanvoelen’ via een soort van NFC, waardoor spelletjes als voetbal of verstoppertje tot de mogelijkheden behoren.

Ook de wat oudere kinderen kunnen lol hebben met de twee. Hun interne taal is geheel compatible met bestaande code-talen als Scratch & Blockly van Google, en online zijn allemaal voorgekauwde programma’s te vinden voor het kleurrijke duo.

Zie de video op Vimeo.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *