PlayLink: console gamen met behulp van smartphone [video]

PlayLink
Een innovatieve manier van gamen op je Playstation.

Sony toonde op haar E3 persconferentie heel wat moois aan nieuwe en te verwachten games. Naast nieuwe spellen presenteerde het bedrijf ook een nieuwe Playstation 4 feature, genaamd PlayLink. Dankzij deze technologie hoef je nooit meer je smartphone achterwege te houden tijdens het gamen.

PlayLink laat de gebruiker zijn of haar smartphone of tablet verbinden met de Playstation 4, waarna deze als tweede scherm gebruikt kan worden voor een reeks nieuwe spellen. Het scherm van je smartphone is niet bedoeld ter vervanging van je DualShock controller, maar als aanvulling.

Denk bijvoorbeeld aan extra informatie over je personage in een kaartenspel, het gebruiken van je smartphonecamera om foto’s van je vrienden te maken en deze in games te gebruiken, of om quizvragen snel te beantwoorden via het toetsenbord van je toestel. Het laatst genoemde voorbeeld is geïntegreerd in de nieuwe game That’s You!, een quiz die bol staat van de gekke vragen en uitdagingen.

Naast That’s You! is er ook Singstar Celebration, waarin de microfoon van je smartphone fungeert als een echte mic. Een origineler concept is het te verschijnen Hidden Agenda, een co-op detective thriller waarin je met tot wel 5 vrienden een grillig avontuur aangaat om een seriemoordenaar te stoppen.

[gv data=”rDAxfMpriAU”][/gv]

[gv data=”ns8m0eYxKBQ”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *