Playlist, de sociale muziekstreamdienst

Playlist-social-music-stream
Start-up brengt gratis combi van Spotify, Instagram en een beetje Tinder met ads.
Social media draait vooral om contact via chat, cam of foto’s. De audio-component, bijvoorbeeld via muziek, wordt zelden benut. Streamen doe je meestal voor jezelf en ook je playlist kun je maar beperkt delen.

De start-up Playlist heeft hier nu iets op bedacht. Zij ontwikkelden een app met miljoenen muzieknummers. De sociale community binnen de app vormen zij op basis van die muzieklijsten. Zo kun je tijdens het luisteren naar het nummer chatten met de andere luisteraars. Ook kun je direct op zoek naar playlists. Een andere mogelijkheid is het aanmaken van een eigen playlist. Vervolgens kun je in die playlist jouw vrienden en familie uitnodigen en samen naar muziek luisteren en intussen chatten.

Een laatste leuke functie is musicmatching. Als je tijdens het gezamenlijk naar playlists luisteren geen leuke date hebt gevonden, maar wel zoekende bent, kun je via jouw muzieksmaak op zoek naar een spannende match. De bedoeling is dat er in de toekomst nog veel meer functionaliteiten worden uitgerold. Zo staan er op hun site wat hints naar een eigen Playlist-token dat zij willen lanceren en die gebruikers kunnen verdienen.

Gebruikers krijgen dan ‘geld’ toe als ze muziek luisteren want de app, die nu nog alleen in de Appstore te downloaden is, is al gratis. Illegaal luisteren is dus niet nodig. Je krijgt alleen wel advertenties te horen. Over de mogelijkheid tot een betaald premium abonnement en/of de lancering van de app op Android geeft de site geen duidelijkheid. We zijn uiteraard benieuwd naar de ontwikkelingen en hopen dat ‘een beetje van alles’ niet ‘heel veel van niks’ wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *