PlayStation 2 reparatieservice stopt: console nu écht dood?

PlayStation 2 stopt
Wat een rit is het geweest.

De PlayStation 2 is de bestverkochte console ooit. Daar is met een bruut recordaantal van ongeveer 155 miljoen verscheepte exemplaren gewoon niets tegenin te brengen. Het apparaat is 18 jaar geleden in Japan gelanceerd, om vervolgens de rest van de wereld te veroveren. Na bijna 20 jaar trouwe dienst stopt het succesverhaal waar het is begonnen, aangezien Sony Japan officieel stopt met haar reparatieservice.

Sony Interactive Entertainment heeft officieel bevestigd (via Kotaku) dat er na 7 september geen PlayStation 2 gerepareerd zal worden. Sony vroeg eerder dit jaar aan PS2 eigenaren om een online formulier in te vullen voor 31 augustus, mocht men iets willen laten repareren aan de console.

Nu 31 augustus al een paar dagen achter ons ligt, zal je voortaan zelf op zoek moeten gaan naar reparatiefilmpjes of een handige klusser in de buurt. Mits je in Japan woont dan, want in de rest van de wereld was de reparatieservice al een paar jaar uit de lucht.

Het is niet verwonderlijk dat op diezelfde 31 augustus 2018 ook de officiële klantenservice voor de PlayStation 2 met pensioen ging. Het lange succes van de PS2 in Japan ligt voornamelijk aan de armoede die er heerst in het land. Doordat de PS2 nu na vele jaren betaalbaar is voor veel gezinnen, verkiezen velen deze boven de duurdere PS3 of PS4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *