Playstation 4 Boost Mode: dit moet je weten [video]

Auteur: , 2 Reacties
PS4 Pro

Firmware update 4.50 is vooral voor gamers met een Playstation 4 Pro-console interessant.

De Playstation 4 Pro is inmiddels al enkele maanden verkrijgbaar. De console is een kleine upgrade ten opzichte van het originele model en onderscheidt zich vooral door zijn 4K- en HDR-ondersteuning. Het merendeel van de PS4-games is echter niet geoptimaliseerd voor de nieuwe console.

Firmware update 4.50 moet daar verandering in brengen. Games met een variabele framerate en relatief lange laadtijden krijgen een welkome boost door de nieuwe patch op de Pro-console. Sony blijft echter wat vaag op welke titels het precies doelt, maar games zoals Bloodborne en The Witcher 3: Wild Hunt mogen hoogstwaarschijnlijk een boost verwachten.

Hoewel de firmware-update een welkome verbetering is voor PS4 Pro-gebruikers, lijkt het aan te tonen dat ontwikkelaars, in tegenstelling tot wat Sony vooraf stelde, niet van plan zijn om hun ‘oude’ games te patchen voor optimale prestaties op de verbeterde consoleversie. De nieuwe prestatiefeature is na update 4.50 handmatig toe te passen via het instellingenscherm.

Naast de speciale boost-modus krijgen alle Playstation 4-consoles de mogelijkheid om tot maar liefst 8TB aan een externe harde schijf te koppelen en daarnaast speciale wallpapers en een verbeterd snelmenu tot hun beschikking. Wanneer we firmware-update 4.50 precies mogen verwachten, is nog niet bekend.



2 reacties

HDR is geen onderscheidende factor voor de PS4 Pro, de normale PS4 heeft die optie ook, zolang je maar een juiste HDMI kabel gebruikt en de optie om HDR te tonen op de TV hebt zitten/ HDR optie aan hebt staan.
https://tweakers.net/nieuws/115643/sony-brengt-40-update-met-hdr-ondersteuning-uit-voor-ps4.html
Sony is goed bezig !
Dit was console gaming is all about.
Beter Als Nintendo die over 1 maand komt met 4 jaar oude zooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).