Playstation 4 Boost Mode: dit moet je weten [video]

PS4 Pro
Firmware update 4.50 is vooral voor gamers met een Playstation 4 Pro-console interessant.

De Playstation 4 Pro is inmiddels al enkele maanden verkrijgbaar. De console is een kleine upgrade ten opzichte van het originele model en onderscheidt zich vooral door zijn 4K- en HDR-ondersteuning. Het merendeel van de PS4-games is echter niet geoptimaliseerd voor de nieuwe console.

Firmware update 4.50 moet daar verandering in brengen. Games met een variabele framerate en relatief lange laadtijden krijgen een welkome boost door de nieuwe patch op de Pro-console. Sony blijft echter wat vaag op welke titels het precies doelt, maar games zoals Bloodborne en The Witcher 3: Wild Hunt mogen hoogstwaarschijnlijk een boost verwachten.

Hoewel de firmware-update een welkome verbetering is voor PS4 Pro-gebruikers, lijkt het aan te tonen dat ontwikkelaars, in tegenstelling tot wat Sony vooraf stelde, niet van plan zijn om hun ‘oude’ games te patchen voor optimale prestaties op de verbeterde consoleversie. De nieuwe prestatiefeature is na update 4.50 handmatig toe te passen via het instellingenscherm.

Naast de speciale boost-modus krijgen alle Playstation 4-consoles de mogelijkheid om tot maar liefst 8TB aan een externe harde schijf te koppelen en daarnaast speciale wallpapers en een verbeterd snelmenu tot hun beschikking. Wanneer we firmware-update 4.50 precies mogen verwachten, is nog niet bekend.

[gv data=”GDGWvcZrW5M”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *