PlayStation 4 en PlayStation 5 update [trailer]

Auteur: , 1 Reactie
sony-playstation-4-playstation-5-deals-gratis-games

Het leukste voor de PS4 in oktober en besparen met PS5.

De concurrentieslag tussen Sony en Microsoft over de xBox Project Scarlett en PlayStation 5 lijkt episch te worden. Daarom delen de fabrikanten nu ieder detail om de consument alvast in hun kamp te krijgen. Sony bracht na maanden weer officieel nieuws over de PlayStation 5. Deze keer geen sexy gameplays of staaltjes brute kracht, maar een financieel plaatje. Zij meldde namelijk dat zij het energieverbruik van de PS5 heeft weten te verlagen tot, in sommige gevallen, 0,5 Watt per uur, terwijl het huidige verbruik op 97 Watt per per uur ligt. Dit kan de energienota behoorlijk drukken. Volgens Sony kan, als een miljoen spelers deze energiezuinige optie gaat gebruiken, een stad van 10.000 mensen van stroom worden voorzien door de uitgespaarde stroom van de PlayStations.

Voor het zover is moeten we ons natuurlijk focussen op de PlayStation 4, dat ineens een energievretend monster lijkt. Laten we er toch maar lief voor zijn, want er komt een hoop moois aan. Zo maakte Sony bekend welke twee gratis games de PS Plus abonnees kunnen verwachten. Zij kunnen zich in oktober uitleven met “The Last of Us Remastered” en “MLB The Show 19”.

In deze trailer zie je alvast een voorproefje van beide games:

Overigens kun je tot 1 oktober natuurlijk ook nog de gratis films van september downloaden. Met zou toch zonde zijn om “Batman: Arkham Knight” en “Darksiders III” te laten liggen.

Bovendien komen er in de komende week maar liefst 14 nieuwe games uit voor PlayStation 4. In deze blogpost van Sony zie je een overzicht.1 reactie

‘Zij meldde namelijk dat zij het energieverbruik van de PS5 heeft weten te verlagen tot, in sommige gevallen, 0,5 Watt per uur, terwijl het huidige verbruik op 97 Watt per per uur ligt. ”

Dit is een speciale “sleep mode” welke de gebruiker zelf moet aan zetten.
Als je een afbeelding als deze erbij pakt:
https://i.imgur.com/AtCQeKP.png
Zie je dat het nog niet eens zo heel spectaculair is, zeker gezien de default standby setting ongetwijfeld een stuk hoger zal zijn. Daarbij vraag ik me af of de console dan nog wel updates download en dat we dezelfde wachttijden op updates en patches gaan hebben elke keer dat je de ps5 aan slingert?

Daarbij las ik vorige week:
“Ryan zegt dat Sony verwacht dat de stand-by-modus ongeveer 0.5W gaat kosten. “Wanneer een miljoen spelers hiervan gebruik maken, scheelt dat het equivalent van het gemiddelde stroomgebruik van duizend!! (NIET tien Duizend) Amerikaanse huishouden”, stelt Ryan.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).