PlayStation 4 straks vanaf 549 euro te koop?

Playstation 4 presentatie
De Sony PlayStation 4 werd eind februari al aangekondigd, maar zal pas richting het eind van dit jaar in ons land verkrijgbaar zijn. De nummer één vraag is dan voor velen: hoeveel gaat het apparaat kosten?

Hoewel Sony de officiële prijzen nog niet heeft bekendgemaakt, duiken er al wel verschillende prijzen op in het assortiment van een aantal Duitse webshops, waaronder bij Alternate. Prijzen variëren van 549 tot 630 euro.

Het kan natuurlijk zijn dat de shops op de feiten vooruitlopen om er onder andere voor te zorgen dat ze alvast voorkomen in de verschillende prijsvergelijkers. Tegelijkertijd zijn het geen onrealistische prijzen, want aan de PS3 hing bij introductie ook een prijskaartje van meer dan 600 euro.

De PlayStation 4 is uitgerust met een 8-core Jaguar-processor die door AMD speciaal voor de console werd ontwikkeld. Verder heeft het apparaat 8 GB GDDR5-werkgeheugen aan boord dat wordt gedeeld door de CPU en de videokaart. (via: preisvergleich)

PlayStation 4 prijzen

Nog geen reacties

 1. Hoewel de PS4 geen directe 4K resolutie ondersteund, zal er wel een soort van software upscaling van 1080p naar 2304p in zitten, wat betreft de games. Dus ik ga eerst voor een 4k tv voordat ik een PS4 aanschaf. Dit vooral omdat het wel even zal duren voordat er volwaardige PS4 games uitkomen i.p.v. PS3 ->PS4 port.

   • @dennis: En btw, ik koop sowieso nooit een console vanaf launch. Kijk naar XBOX360, maakte krassen op discs zodra console in verticale positie stond. En RROD niet te vergeten.
    PS3 had last van doorgefikte blu-ray lenzen en YLOD.

    Heb dus in beide gevallen gewacht tot de 2e generatie beschikbaar was. Hoe je er achter komt wanneer het een nieuwere generatie betreft? Vooral de forums in de gaten houden en kennis van me is console ombouwer dus die weet precies welke moederborden in omloop zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *