‘Playstation 4 wordt hier beter verkocht dan Xbox One’

'Playstation 4 wordt hier beter verkocht dan Xbox One'
In het najaar komen de Playstation 4 en de Xbox One op de markt, en kunnen we ons opmaken voor een nieuwe console-oorlog. Beiden spelcomputers, pardon, mediacenters kunnen al worden besteld. En daaruit kunnen we voorzichtig concluderen dat de spionagekast van Microsoft het lijkt af te leggen tegen de PS4.

Maar eerst even over de nieuwe consoles vergeleken met hun voorgangers. Xbox One-chef Larry Hryb laat op de Twitters weten dat de vooruitbestellingen van de One die van de Xbox 360 hard overtreffen. Iets dat beaamt wordt door Ubisoft-directeur Yves Guillemot. Volgens de baas van de Franse spelletjesschuiver zijn de bestellingen voor zowel de Playstation 4 als de Xbox One het tweevoudige vergeleken hun roemruchte voorgangers.

Sterker nog, bij veel Amerikaanse retailers is de Xbox One al (tijdelijk) uitverkocht.

Hoe dat in Nederland zit met de verkooporders van de consoles die in de herfst op de markt komen? Cooblue, een van de grootste webwinkelconcerns van ons land, wil daarover eigenlijk nog geen specifieke cijfers geven, maar zegt al wel dat de PS4 “iets meer ge-preorderd wordt”. De Xbox One lijkt de strijd in Nederland dus te verliezen.

'Playstation 4 wordt hier beter verkocht dan Xbox One'

Ondertussen gingen er in de maand juni nog wel gewoon 140.000 Xbox 360’s over de toonbank in Amerika. Een forse daling ten opzichte van de 560.000 units in juni 2012, maar met een nieuwe console die achter de coulissen staat te trappelen zijn dergelijke verkoopgetallen op zijn minst opvallend te noemen.

Nu jullie. Wat als je MOEST kiezen: PS4 of Xbox One?

[lg_folder folder=”Sony/PlayStation_4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. XboxOne hier. Forza5 en DeadRising3 deden het voor mij. De rest is redelijk cross-platform.

    Ook het feit dat Developers vaak ontwikkelen naar het minste platform lijkt me een belangrijke factor, ik zie het verschil tussen de Ps4 en XboxOne daarom niet geweldig groot worden. Op een handje vol exclusives daar gelaten natuurlijk.

  2. Xbox. Die japanner controllers zijn veel te klein voor mijn kolenschoppen. En nu al die spionage dingen geschrapt zijn is de xbox zeker weer interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *