Eindelijk! Het gaat makkelijker worden om aan een PS5 te komen

Playstation 5 DualSense vanaf nu updaten via Windows

Playstation 5 DualSense controller

Je Playstation 5 DualSense controller kon je allang ook gebruiken met je Windows PC, maar de firmware updaten moest altijd via een PS5, nu niet meer!

Je hebt dus geen Playstation 5 meer nodig om je Dual Sense te voorzien van de laatste firmware van Sony. De Japanners hebben namelijk eindelijk een firmware update tool voor Windows gelanceerd die dat klusje klaart via je PC. Wel even met een USB kabeltje aansluiten op je computer en je mist nooit meer een update. Zeg maar dag tegen alle bugs! Alle verfijningen komen naar je toe zonder dat er een console aan te pas komt.

Leuk voor luie mensen die op zolder op de PC aan het gamen zijn en geen zin hebben om twee trappen af te klossen naar de Playstation in de home cinema. Dat updaten kan gewoon ter plekke. Wel alleen voor gebruikers van Windows 10 en 11. Heb je meer controllers, updaten gaat wel één voor één.

Daarnaast ook een handige tool voor die-hard PC gamers die wel dezelfde functionaliteiten willen als de console gamers. Blijkbaar bestaan die gamers. Al vragen wij ons af waarom je persé PS5 game experience wil zonder een PS5… Maar goed: het kan dus nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *