PlayStation 5

Eerste tegenvaller PlayStation 5 is een feit

PlayStation 5

Wordt dit zwakke punt, dat bij launch niet opgelost is, hét probleem van PlayStation 5?

Veel gameliefhebbers kijken uit naar de komst van de PlayStation 5. De beloften van Sony zorgen voor hoge verwachtingen bij de kopers. Het is daarom des te vervelender dat Sony de eerste tegenvaller voor de nieuwe console heeft bevestigd.

PlayStation 5: geheugen is het zorgenkindje

Een van de features van de PlayStation 5 die het gamen een nieuwe dimensie moet geven is de opslagcapaciteit. Insiders zijn razend enthousiast over de mogelijkheden van de nieuwe SSD, maar inmiddels blijkt dat de standaard opslagcapaciteit erg tegenvalt. Daarnaast berichtten we al dat het besturingssysteem zelf een flinke hap uit die toch al beperkte capaciteit neemt.

De PlayStation 5 zou een oplossing moeten bieden

Nu heeft Sony dit probleem zelf ook onderkend en bij het ontwerp al ruimte gemaakt om extra externe opslagcapaciteit te plaatsen. Het nadeel is dat je dit apart aan moet schaffen, zodat je nog dieper in de buidel moet tasten. Voor de gameliefhebbers is dat wellicht overkomelijk. Nu blijkt echter dat het probleem daarmee niet opgelost is.

Sony bevestigt dat de poort voor extern geheugen (nog) niet werkt

Nu blijkt echter dat de externe poort die daarvoor nodig is (nog) niet gebruikt kan worden. Sony repte al eerder van comptabiliteitsproblemen waardoor het geheugen nog niet functioneert. Nu de lancering bijna een feit is bevestigde Sony aan The Verge dat zij het probleem vóór de lancering niet op heeft kunnen lossen. Daarom heeft men de poort, waarin je een M.2 drive zou moeten kunnen installeren, onklaar gemaakt. Sony geeft zelf aan dat dit een tijdelijke maatregel is die bij een toekomstige update ongedaan gemaakt zal worden.

De vraag is op welke termijn dit zal gebeuren. Het probleem lijkt namelijk nogal complex. Zo moet de externe drive zeer snel en qua formaat niet te groot zijn. Ook mag de drive niet te warm worden. Er zijn maar een paar fabrikanten die op papier aan deze specificaties kunnen voldoen. Bovendien moet de consolemaker eerst testen of de drivers die op papier voldoen ook in de praktijk functioneren met de PlayStation 5.

Volgens insiders is men echter nog niet met het testen van comptabiliteit begonnen. Hoe lang de optie onbruikbaar blijft is dan ook de vraag en daarmee lijkt de eerste tegenvaller van de PlayStation 5 een feit.

7 reacties

  1. In de alinea : PlayStation 5: geheugen is het zorgenkindje , hebben jullie het door elkaar over het werk geheugen als het opslag geheugen ( wat men in de volksmond opslag noemt ) dit is heel verwarrend en het artikel is daardoor onbegrijpelijk. Ik hoop dat je hier wat mee kunt en dat de artikelen in het vervolg van beterere kwaliteit zijn. mvg mathijs strik

    • Grappig! De auteur weet misschien minder goed het verschil tussen RAM en opslag. Jij, daarentegen, weet kennelijk het verschil niet tussen een D en een T. Je bedoelt hier met een T, oelewapper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *