Sony start PR-machine PlayStation 5 met veel nieuws… [video]

Superieure techniek, nieuws over games en geruchten over het PlayStation 5 event in juni.

Het was qua langere tijd stiller rondom de PlayStation 5 dan rondom de Xbox Series X. Hier lijkt echter verandering in te komen, want nadat Sony vorige week de eerste ‘gameplay’ beelden deelde lijkt het hek van de dam. Ineens duiken er van alle kanten nieuws en geruchten op. Wij geven een update.

PlayStation 5 techniek inderdaad revolutionair

Sony claimde al eerder dat de techniek van haar PS5 revolutionair zou worden en schepte daarbij vooral op over de capaciteiten van de SSD. Journalisten beschouwden dat vooral als ‘wij van wc-eend’, zeker toen er niet veel meer bekend werd over toepassing van de techniek. Inmiddels lijken de verhalen toch minder sterk dan gedacht. In een uitgebreid interview bevestigde Tim Sweeney van Epic Games dat de SSD dingen mogelijk maakt die je zelfs niet kan op de gaming pc’s van nu. Het hele interview kun je hier bekijken.

Gaat Sony met PlayStation Studio Marvel achterna?

Ook de invoering van PlayStation Studio heeft heel wat stof op doen waaien. Experts buigen zich over het logo en de trailers en ontwikkelen een interessante theorie. Zij denken dat Sony met deze rebranding het ‘Marvel-concept’ wil invoeren. Dit betekent, net zoals bijvoorbeeld bij Superman, om maar eens een pijnlijk voorbeeld te noemen, een totale lijn van game, film, (strip)boeken en merchandise. Ook dit is natuurlijk voer voor speculatie.

Geruchten over het PlayStation 5 evenement in juni

Tot nu toe is er niet veel meer bekend dat dat er op 4 juni ‘een evenement‘ rondom PlayStation komt. Via Twitter laat Jeff Grubb langzaam steeds meer informatie los over wat we kunnen verwachten. Volgens hem zien we een krachtige line-up en wordt bekend gemaakt welke games als eerste beschikbaar komen voor de PlayStation 5. Meer gameplay-video’s liggen daarbij voor de hand. Hij geeft aan vandaag wellicht iets te kunnen bevestigen, dus we zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *