‘PlayStation 5 krijgt razendsnelle Samsung SSD’

Auteur: , 1 Reactie
'PlayStation 5 krijgt razendsnelle Samsung SSD'

Laadtijden, gaan ze eindelijk echt korter worden?

Al sinds de allereerste games zijn (lange) laadtijden een issue. Toen de PlayStation 4 en Xbox One werden onthuld ging men er vanuit dat de laadtijden minder zouden worden. De consoles brachten echter ook krachtige games met zich mee, waardoor de laadtijden nog steeds lang zijn. Een goed voorbeeld is Grand Theft Auto V, waar je echt naar een minutenlang moet staren voordat het spel is opgestart.

De hoop is natuurlijk dat dit met de volgende generatie consoles verleden tijd gaat zijn. Dit keer lijkt die hoop gerechtvaardigd. Waar een PS4 en Xbox One nog gebruik maken van een ouderwetse HDD, krijgen de volgende generatie consoles SSD-techniek aan boord. Het vermoeden bestaat dat de PlayStation 5 in elk geval SSD’s van Samsung krijgt.

Dat vermoeden is ontstaan naar aanleiding van een presentatie van Samsung in Tokio. In de Japanse hoofdstad maakte het bedrijf bekend dat ze in 2020 SSD-techniek gaan leveren aan een nieuwe generatie console. Er werden geen namen genoemd, maar men denkt dat Samsung spreekt over de nieuwe PlayStation 5. Het is afwachten of de PS5 het echt gaat zijn, maar het lijkt er sterk op dat deze console inderdaad een Samsung SSD gaat krijgen wat natuurlijk goed nieuws is voor de gamers!1 reactie

Nou, het zullen heus geen razendsnelle Samsung SSDs zijn, maar de instap-consumentenlijn … hoogstens razendsnel vergeleken met klassieke HDDs. Voor gaming zal SATA vs M2 ook niet zo heel veel uitmaken; burst-rate is meer dan voldoende voor de beperkte hoeveelheden RAM van game-consoles.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).