PlayStation 5

Launch PlayStation 5 aanstaande, Xbox series X gooide roet in eten

PlayStation 5

Sony trok publiciteitscampagne in door Xbox Series X, maar eerste banners zijn gespot.

Veel mensen dachten dat Sony op 9 september de prijs van PlayStation 5 bekend zou maken, maar het bleef opvallend stil. Bronnen bevestigen nu inderdaad dat de onverwachte bekendmaking van de prijzen van de Xbox consoles daar de oorzaak van was. De launch lijkt nu aanstaande, want er zijn prijzen gelekt en de eerste banners in winkels zijn opgehangen. Wij praten je bij.

Launch PlayStation 5 uitgesteld door Xbox Series X

Toen op 9 september de bekendmaking van de prijs en beschikbaarheid van PlayStation 5 tegen de verwachting in achterwege bleef vermoedde ik al dat de min of meer gedwongen bevestiging van de prijzen van Xbox daar een oorzaak van was.

Dat vermoeden is nu bevestigd door bronnen die dicht bij het vuur zitten. Sony zou, niet geheel onverwacht van plan zijn geweest om de prijzen veel hoger in te zetten. Inmiddels heeft Sony volgens diezelfde bronnen een prijsaanpassing gedaan.

PlayStation 5 matcht prijs Xbox Series X

De prijs van de PlayStation 5 komt volgens die bronnen nu met $ 499,- gelijk te liggen met de prijs die Xbox zal vragen voor haar Xbox Series X. Bij de digitale editie is het niet gelukt om de prijzen te matchen. Deze blijft met een prijs van $ 399,- nog $ 100,- duurder dan de Xbox Series S. Daar staat tegenover dat de digitale versie van PlayStation dezelfde technische specificaties krijgt als de premium-editie, uiteraard met uitzondering van de geheugenschijf. Dit is echter nog onder voorbehoud, want Sony heeft nog niets bevestigd, al kunnen we die bevestiging elk moment verwachten.

Bevestiging aanstaande, promotiecampagne al in de winkels

Naar verluidt baalt Sony enorm van de opgelopen averij en doet ze er alles aan om zo snel mogelijk alsnog de prijzen en releasedatum bekend te maken en de voorverkoop te starten. In Australië zijn inmiddels de eerste banners in de winkels gespot.

https://twitter.com/DanielBarker21/status/1304317662537760770

Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Bron: Gamereactor.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *