PlayStation 5

PlayStation 5 fan? Zet dan deze datum in de agenda!

Prijs en beschikbaarheid van PlayStation 5 worden eindelijk bekend en zo reserveer je.

Sinds we weten dat de nieuwe consoles van PlayStation en Xbox eraan komen zijn de fans haast niet te stoppen. Inmiddels hebben beide bedrijven de promotiemachine aangezet, maar de prijs en beschikbaarheid zijn nog steeds niet officieel bekend. De PlayStation 5 legt waarschijnlijk als eerste de kaarten op tafel nu zij een groot event aankondigen. Ook vertellen we je hoe je wellicht het snelst aan een PlayStation 5 kunt komen.

Sony kondigt PlayStation 5 event aan

Xbox en PlayStation pokeren al een tijd over de vraag wie als eerste de kaarten voor prijs en beschikbaarheid op tafel moet leggen. Het lijkt nu dat deze eer aan de PS5 toekomt. Sony heeft namelijk een groot PlayStation 5 evenement aangekondigd voor 9 september aanstaande. Zet deze datum dus alvast maar in jouw agenda als de PS5 je lief is.

Aangezien de gameplay inmiddels zonder events wordt vrijgegeven ligt het in de lijn der verwachting dat men tijdens dat event (eindelijk) de prijs en beschikbaarheid officieel vrij zal geven. De bekende insider IronManPS5 meldt een en ander op zijn Twitter-account.

https://twitter.com/IronManPS5/status/1297760687935107072

Nu al leveringsproblemen PS5?

Als de PS5 naar verwachting in november 2020 op de markt komt wil dit niet zeggen dat jij direct een nieuwe console uit de schappen kunt halen. Men kondigde namelijk al aan dat de eerste oplage een beperkte zal zijn. Ondanks dat de productie flink opgeschroefd is verwacht men niet dat iedereen direct een PS5 kan kopen. Fans vrezen dan ook voor woekerprijzen via sites als e-bay of marktplaats. Er is echter een andere optie.

Pre-orders PlayStation 5 nu al mogelijk

Je kunt de PS5 namelijk al op diverse sites in de voorverkoop reserveren. Op de Engelse site van PlayStation kan dat zelfs direct, maar op de Nederlandse site heb je die mogelijkheid (nog) niet. Andere webwinkels, zoals gamemania.nl en psonline.shop bieden je wel de mogelijkheid om de PlayStation 5 te reserveren. Ook zien we via Google veel andere aanbieders. Hou er echter rekening mee dat aanbetalen verplicht is en dat je dus af moet wegen of de partij van jouw keuze betrouwbaar genoeg is om haar belofte na te komen en jouw geld achter te laten.

Tot die tijd kun je natuurlijk altijd nog een keer terugkijken naar de meest recente gameplay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *