PlayStation 5

Gelekt: dan komt PlayStation 5 en dit kost hij met accessoires

PlayStation 5

Ook prijs PlayStation 5 Digital Edition en accessoires gelekt. Eén detail veroorzaakt scepsis.

De geruchtenmachine over de PlayStation 5 draait al een tijd op volle toeren. We hebben inmiddels al allerlei lekken over de prijs en accessoires gezien, maar nu komt er een heel gedetailleerd lek boven. Als het lek klopt weten we direct wanneer de PS5 uitkomt, wat de console en digitale variant gaan kosten en welke accessoires en prijzen erbij geleverd gaan worden. Wij zetten de zaken op een rij.

PlayStation 5 (digital) verschijningsdatum en prijs

Volgens insider Iron Man PS 5 kunnen we de PS5 op 20 november 2020 verwachten. De Europese prijs zou dan € 499,- bedragen.

https://twitter.com/IronManPS5/status/1273752506900905991

In een aanvullende tweet maakt hij ook direct de prijs voor de digitale editie kenbaar. Deze zou EUR 100 lager liggen en ook op 20 november verschijnen.

De prijs is daarmee een bevestiging van de prijzen die eerder op Amazon werden getoond. Daarmee komt er een interessante periode, want de Xbox Series X zou rond Thanksgiving (26 november) uitkomen, waar bij men een flexibel model hanteert om prijsconcurrentie met de PS55 aan te kunnen.

Prijzen accessoires PlayStation 5 ook gelekt.

Insider Iron Man had er klaarblijkelijk zin in, want in een serie vervolgtweets vermeldt hij ook de prijzen voor de accessoires die meegeleverd zouden gaan worden.

Als we op Iron Man afgaan krijgen we de Dualsense controller voor € 59,99 en verder een laadstation voor € 29,99, een HD-camera voor € 59,99, een afstandsbediening voor € 29,99 en de Pulse draadloze 3D headset voor € 179,-.

Lek sceptisch ontvangen

Zoals je in reactie op de tweede tweet al ziet neemt men de lekken van Iron Man niet overal even serieus. Het feit dat hij nog een accessoire noemt, namelijk een beugel om de PlayStation 5 in te zetten, maakt hem voor de volgers nog ongeloofwaardiger. Zij kunnen zich niet voorstellen dat Sony deze accessoire niet standaard meelevert.

https://twitter.com/IronManPS5/status/1273767548845264899

Daarnaast heeft Iron Man wel een goede, maar geen 100% score als het op PS5-info aankomt. We zullen dus even moeten wachten op volgende lekken of bevestigingen. In ieder geval hebben we op deze manier wel een beeld van wat we kunnen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *