PS5, PlayStation 5, PlayStation Studio's

Problemen met PlayStation 5, reden voor zorg?

PS5, PlayStation 5, PlayStation Studio's

Veel Amerikaanse gebruikers van de PlayStation 5 hadden een slecht weekend…

Afgelopen vrijdag kwam de PlayStation 5 in Amerika uit. De gamers die hun console direct geleverd kregen verheugden zich natuurlijk op een weekend vol gaming. Helaas liep dit anders. Veel gamers beleefden dan ook een vervelend weekend. Moeten wij ons zorgen maken?

PlayStation 5 kent weekend vol problemen

De lancering van de PlayStation 5 had natuurlijk een feest voor gamers moeten worden. Veel Amerikanen keken dan ook uit naar afgelopen weekend. Helaas draaide een weekend onbezorgd gamen voor veel gebruikers uit op een teleurstelling.

Zo rapporteren gebruikers crashes en complete shut-downs van de PlayStation 5. Ook blijkt dat de prestaties tijdens de game ineens veel minder worden. Andere gebruikers rapporteren dat de console ‘bevriest’ of dat zij een spontante shut-down meemaken. Verder blijken de databases corrupt te raken.

Het probleem lijkt in de PlayStation 5 zelf te zitten

Kinderziektes zijn bij de lancering van een console niet ongebruikelijk. In het geval van de PlayStation 5 lijkt de term ‘kinderziekte’ echter wat te vriendelijk. Zo rapporteerde Forbes-journalist en schrijver Paul Tassi dat het probleem zich voordoet bij verschillende spellen.

Helaas ontkomt ook de ingebouwde game Astrobot niet aan deze mankementen. Gamers melden ook daar problemen.

De schrijvers van T3.com rapporteren ook problemen. In hun geval ontstonden die toen zij via externe opslag een PS4-game wilden spelen.

Zoals we lezen ontstaan de problemen bij meerdere spellen. Daarom vreest men dat de oorzaak van deze problemen in de console zelf zit. Vooralsnog is het echter afwachten.

Sony en Insomniac Games reageren (een beetje)

Ondanks de diverse meldingen heeft Sony nog geen officiële reactie gegeven. Wel roepen zij gebruikers met problemen op om zich op Twitter via DM te melden. Deze tip noteren we alvast voor na de Europese lancering.

Een van de games waar veel problemen mee zijn is Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Ontwikkelaar Insomniac Games heeft ook nog geen officiële reactie gedeeld. Wel laat directeur Jeff Stevenson weten dat men naar de problemen gaat kijken.

Zowel de gamers, PlayStation 5 en ontwikkelaars hadden zich een beter weekend kunnen wensen. Zeker nadat de lancering al overschaduwd werd door slecht nieuws op voorhand. Vraag is wat de Europese lancering gaat brengen. We hopen op goed nieuws. In het gunstigste geval kondigt Sony voor de Europese lancering een oplossing aan in de vorm van een software-update. Die kans sluiten we niet uit. Inmiddels is er namelijk ook al snel een oplossing gevonden voor de eerder gemelde download-bug. Wij blijven de ontwikkelingen uiteraard volgen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *