PlayStation 5

PlayStation 5 verkopers zijn het helemaal zat

PlayStation 5 verkopers zijn het helemaal zat

Verkopers die een PlayStation 5 doorverkopen voor een hogere prijs zijn het zat om in een kwaad daglicht gezet te worden.

Het is ontzettend moeilijk om aan een PlayStation 5 te geraken. Op handelssites zijn echter wel exemplaren te vinden die voor een dikke meerprijs worden doorverkocht. Mensen die de console in deze vorm aanbieden worden scalpers genoemd. En ze hebben niet de beste reputatie.

Maar de scalpers hebben van zich laten horen. In een bericht op Forbes zeggen de PlayStation 5 verkopers het helemaal zat te zijn dat ze worden weggezet op een negatieve manier. Ze zeggen zichzelf te zien als een tussenpersoon en dat ze leveren op vraag en aanbod. Dat kan natuurlijk wel zo zijn, toch is het erg krom dat ze de markt opkopen en gewone consumenten het nakijken hebben.

De oplossing moet uiteindelijk van Sony komen. Als het Japanse techbedrijf voldoende exemplaren van de PS5 op voorraad heeft bij de winkels, dan hebben de zogenaamde scalpers ook geen bestaansrecht meer. De PlayStation 5 verkopers hebben immers niets te verkopen als je gewoon naar de winkel kunt gaan voor de console.

Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De schaarste zal de komende maanden naar verwachting nog aanblijven. En dat betekent dat de PlayStation 5 verkopers ook in 2021 nog goed kunnen verdienen aan het doorverkopen van de console voor woekerprijzen.

Nog geen reacties

 1. Tja, datzelfde geldt inmiddels ook voor handelaars in videokaarten. Prijzen zijn inmiddels ca. 150% van de adviesprijs en dan nog moet je überhaupt geluk hebben dat ze op ‘redelijke’ termijn geleverd kunnen worden.

  Allemaal dankzij de inmiddels weer lucratieve Bitcoin mining.

 2. Laat eventueel ouders, partner of werkgever helpen bij dit probleem.

  Ook al lijkt het dan op het moment van aankoop tijdelijk €200,- meer te kosten dan de huidige prijs.

  Als dit op een nette, gecontroleerde en gereguleerde manier uitgewerkt kan worden dan zou in feite na ontvangst van het apparaat de €200,- d.m.v. een soort cashback systeem terug gestort kunnen worden naar de ouders, partner of werkgever met als blijk van waardering een extra coupon ter waarde van 10 of 25 euro of bijvoorbeeld hard/software naar keuze.

  Zonder dergelijk systeem kost het tenslotte meer tijd, geld, plezier en vertrouwen.

  Dus in feite soort van garant staan voor een ander als ik het goed heb verwoord.

  Zonder iemand die garant voor je staat koop je dus een peperdure Ps5 waar geen winst meer aan te behalen valt.

  Please correct me if I’m wrong. 😉

 3. Ik snap het issue ook niet zo hoor, scalpers krijgen veel teveel aandacht en soms ronduit puberale ‘stoere’ dreigementen over zich uitgestort (met name in fora) terwijl het maar een fractie van het marktaanbod is wat op deze manier doorverkocht wordt. Het is vooral frustratie dat het moeilijk is om aan een PS5 te komen, is mijzelf ook nog niet gelukt, maar alsof die paar scalpers daar werkelijk debet aan zijn… Probleem ligt bij de leverancier/fabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *