Playstation App maakt van je telefoon een PS3-mini

Playstation App maakt van je telefoon een PS4-mini
Je iPhone of Android-toestel als tweede scherm gebruiken tijdens het gamen. Handig, maar tevens meh, want met Microsofts Xbox SmartGlass kan dit al veel langer. De Japanners gaan echter iets verder; je kunt ook games naar je telefoons streamen.

Tweede scherm

De app, die werd voorgesteld op de Tokyo Game Show, geeft gamers tijdens het spelen van het spel extra informatie. Zo kan je je telefoon inzetten als tweede scherm waarop bijvoorbeeld landkaarten te zien zijn, of de puntenverdeling danwel tekstberichten van andere gamers. Ook is het mogelijk uitnodigingen voor game-deelname te versturen.

De applicatie zorgt er ook voor dat bepaalde games niet meer gedownload hoeven te worden, maar direct vanaf een Playstation naar je smarthpoen worden verstuurd. Welke gametitels dat zullen zijn is alleen nog onbekend. Verwacht echter geen grote namen, want speltitels als DriveClub en Assassin’s Creed zullen gewoon hun eigen app uitbrengen die synchroniseert met Sony’s Playstation.

Toch, het lijkt ons een handige toevoeging voor de multitaskende gamer. Japanse video met uitleg, maar wel met Engels commentaar, hieronder. We weten nog niet wanneer je hem kunt oppikken in de App Store of Google Play Store.

[gv data=”q06nWmhv4Gs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *