PlayStation Network en Battle.net offline na DDOS-aanvallen

PSN-offline
Als je vandaag nog online wilde gamen, dan hebben we slecht nieuws voor je.

Hackersgroep Lizard Squad vond het namelijk nodig om vandaag verschillende gameservers lastig te vallen met DDOS-aanvallen. De afgelopen paar uur zijn de Battle.net servers van Blizzard, die van Riot en PlayStation getroffen. Dit zorgt ervoor dat games als World of Warcraft, Hearthstone, League of Legends en alle PlayStation-games flinke online verbindingsproblemen ondervinden.

Boze hackers
In een serie tweets eist Lizard Squad de aanvallen op. Sony gaf onlangs al aan dat er morgen het PSN offline zou gaan voor onderhoud, maar dit heeft dus niets te maken met de foutmeldingen die je vandaag tegenkomt. Waarom deze aanvallen uitgevoerd worden? “Omdat de bakken met geld die Sony verdient niet gebruikt worden om de service van het PlayStation Network te verbeteren”, aldus de Lizard Squad.

Wanneer we weer zonder problemen online kunnen gamen is nog niet bekend, maar Sony zegt druk bezig te zijn om de aanvallen af te slaan. Op dit moment is het wel mogelijk om op Battle.net in te loggen, dus laten we hopen dat het PSN snel volgt. John Smedley, president van Sony Online Entertainment zegt dat de problemen bijna opgelost zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *