PlayStation Now is nu spotgoedkoop en geeft je gratis GTA V

Nice
Sony maakt het PlayStation Now-abonnement een stuk aantrekkelijker.

De tijd dat gamers een game in hun bezit hadden is langzaam aan het vergaan, nu steeds meer uitgevers en platformen kiezen voor een abonnementenservice. Ook Sony biedt al een tijdje onbeperkt games aan voor een vaste prijs per maand. Dat is nu niet alleen goedkoper geworden, maar bevat ook nog eens een van de populairste games ooit.

PlayStation Now is Sony’s game steamingservice en games abonnementenservice. PlayStation-spelers kunnen met de dienst onbeperkt richting de 700 games spelen, zowel door ze te downloaden als direct te streamen naar hun toestel (zoals ook Google dat met Stadia doet). Dat kostte voorheen nog €15,- per maand, maar vanaf vandaag kost het abonnement je nog maar een tientje per maand.

Betaal je per kwartaal, dan kost dat je €25,- terwijl een jaarabonnement slechts €60,- kost; de prijs van één (reeds uitgekomen) game. Voor de prijsverlaging betaalde je €100,- per jaar voor de dienst, maar met nagenoeg een halvering van de prijs zal het ongetwijfeld zeer interessant worden voor veel PS4-gamers.

Wat de dienst daarbij nóg interessanter maakt is de toevoeging van gigantische games die slechts tijdelijk beschikbaar zijn. En ja, daaronder valt onder andere GTA V, maar ook God of War, Uncharted 4 en InFamous Second Son. De games zijn tot en met 2 januari 2020 beschikbaar en je kunt ze dus onbeperkt spelen, zowel als stream als gedownload. Overigens moet je voor GTA Online wel de game downloaden, maar de singleplayer is als stream beschikbaar.

Wat de dienst wellicht tot slot nóg toffer maakt is het feit dat je niet eens een PS4 nodig hebt om van de PlayStation Now games te kunnen genieten. De dienst is namelijk ook via een toegewijde app voor Windows PC’s beschikbaar. Als PC-gamer is er daarom geen enkele reden meer voor me om een dure console aan te schaffen, want ik kan het meesterlijke God of War gewoon op mijn PC spelen.

Het is niet voor het eerst dat GTA-games gratis verkrijgbaar zijn; als je snel bent kun je GTA San Andreas ook nog gratis krijgen voor PC. Hier lees je hoe.

Lees ook: 5 dingen waar we op hopen met de PlayStation 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *