PlayStation Plus prijs verhoogd. Dit moet je gaan dokken

Auteur: , 1 Reactie
PlayStation Plus

Sony gaat per 1 september de prijzen voor een PlayStation Plus abonnement verhogen. Dit ga je voelen in de portemonnee.

Het Japanse bedrijf voelt de nood om per september de prijzen van zijn online betalingsdienst te verhogen. Dit truukje had Sony 2 jaar geleden nog niet kunnen flikken: Iedereen en zijn moeder zat destijds nog op de PlayStation 3 en online gamen was gratis. Er waren genoeg gamers die PlayStation Plus hadden vanwege o.a de Instant Games Collection, maar het meerendeel was niet in het bezit van dit abonnement.

Verplicht betalen

Met de komst van de PlayStation 4 werd online gamen opeens een betaalde dienst en was je verplicht een Plus-abbonement af te sluiten om de held uit te hangen op de multiplayer van Call of Duty. So far so good. De prijzen waren redelijk (lees: betaalbaar) en was je voor 14,99 3 maanden verzekerd van online gamen en alle extraatjes die komen kijken bij een abonnement op PS Plus.

20 euro voor 3 maanden. Jaarabonnement blijft 50 euro

Nu we een paar jaar verder zijn en er tig PS4’s zijn verkocht en dus een groot deel van de gamers overgestapt zijn op de nieuwe console wrijft Sony CEO Kazuo Hirai in zijn handen en is het moment aangebroken om ongestoord de prijs voor een abonnement te verhogen. Per 1 september wordt de nieuwe kwartaalprijs 20 euries. Over de prijs van een jaarabonnement is nog niks gezegd en lijkt deze gewoon op 50 euro te blijven.

Hoe reageren de gamers?

Gamers reageren niet bepaald enthousiast op de verhoging en wijzen Sony op de verschillende aanvallen van hackers op het netwerk en de vaak lage downloadsnelheid. Ook de vele indie-games die gratis worden aangeboden via de Instant Games Collection schopt PlayStation-gamers tegen het been. De dienst verzorgt een enkele keer een Triple A-titel game maar het meerendeel zijn de zogenaamde indie-games: Nieuwe games van ontwikkelaars die nauwelijks de rekenkracht van de PS4 gebruiken. Sony weet hiervan en hoopt dit op te lossen met het nieuwe Vote To Play-systeem.

Met het verhogen van de prijs voor een Plus-abonnement heeft Sony een discussie doen opwaaien. Maar heb je ooit iemand ├╝berhaupt horen juichen met een prijsverhoging? Deze storm in een glas water waait wel weer over.1 reactie

Slim van Sony … Eerst zorgen voor een grote userbase en duidelijk afstand tov de competitie.
Heel veel verkocht en gaven ook aan dat ze met de prijs niks gaan doen want het verkoopt toch wel, en dan nu die users opzadelen met een dilemma terwijl ze geen keuze hebben.

Voor een vergelijkbare dienst is er geen alternatief en een console van deze generatie ZONDER multigaming is niks waard.

Ik denk niet dat mensen massaal de PS4 weg doen en zullen dus idd moeten slikken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).